Tüm Filtreler
Salon Duvar Kağıdı Nasıl Olmalı?

Salon duvar kağıdı seçiminde renk ve mekan doğrusallığı üzerinden ilerlemeliyiz. Salona ek bir doku, canlılık ve hareket katması amacı ile uygulanan duvar kağıtları evin genel havası ile bir uyum taşımalıdır. Duvar kağıtları boya uygulamasından daha kolay olması, kolay silinebilmesi, boya dışında ek bir doku katması ve hoş bir tarz oluşturması nedenleri ile seçilmektedir. Duvar kağıdı uygulaması yaparken salonun boyutu önemlidir, salonun boyutu tek bir duvar için mi yoksa salonun geneli için mi uygulanacağına dair ilk kriteri oluşturur. Duvar boyası yerine düz ve sade seçimlerde duvarların tamamı katlanabilir. Deseni yoğun ve iddialı renklere sahip duvar kağıtlarını ise özellikle salonda tercih edeceksek tek duvar uygulaması üzerinden gidebiliriz.

Salon duvar kağıdınız evinizin tarzı ve mobilyanızla uygun olmalı. Luxury tarzda dizayn edilen bir evde sade bir duvar kağıdı ile kontrast yapabilir ya da iddalı stili ön plana çıkarmak için parlak desenlere sahip salon duvar kağıdı seçimi üzerinden gidilebilir. Günümüzde modern dizayn edilen evlerde kumaş görünümü veren ve içerinde ince çizgiler bulunan mat kabartma dokulu duvar kağıtları çok daha sık tercih edilmektedir.


Salon Duvar Kağıdı Seçimi Nasıl Yapılmalı?


Tarzınızı ve renginizi belirleyin. Bütçe ve kaliteyi aynı oranda göz önünden bulundurmaya çalışın. Kolay temizlenebilir, kolay uygulanabilir ve sıvı temasına dayanıklı modellere yönelmeye özen gösterin. Evin genel havası ve aydınlatma ürünleriniz ve renkleri ile uyumuna dikkat etmeye çalışın.


Salonun Boyutuna Uygun Duvar Kağıdı Seçimi


Küçük salonlar için aydınlık ve genişlik hissi veren desenler revaçtayken, büyük salonlar için daha cesur, renkli ve desenlerin cesurca kullanıldığı duvar kağıtları görüyoruz. Duvar kağıtları duvara renk ve doku kattığı için tablo kullanımı yerine tercih edilebilirken, salon duvar kağıdı dekorasyonu için sevdiğiniz bir tablo ya da çerçeveyi ön plana çıkarma amacı ile de kullanılabilir.


Renk ve Desen Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Renklerin insan psikolojisindeki etkisini ve bizde yarattığı etkiyi hepimiz biliyoruzdur. Her rengin bir mesajı ve bir enerjisi vardır. Duvar kağıdı deseni ve rengini seçerken mobilyalarımızla olan uyumunun yanı sıra aynı zamanda evde geçirdiğimiz vakti huzurlu ve eğlenceli kılacak renkler üzerinden gidebiliriz.


Kalite ve Dayanıklılık Özellikleri


Teknolojinin gelişmesi ile birlikte suya dayanıklı ve yıkanabilir ya da nemli bezle gönül rahatlığı ile silinebilir özelliklere sahip duvar kağıdı modelleri de satışa sunuldu. Suya dayanıklı kaliteye sahip duvar kağıtlarını özellikle banyo alanında da tercih eden pek çok kullanıcı bulunmaktadır.


Salon Duvar Kağıdı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli


Ana başlıkları; renk, doku, tarz, kalite, bütçe olarak belirleyebiliriz. Mutlaka uzun ömürlü, dayanıklı ve aynı zamanda estetik görünümde salon duvar kağıdı uyumu sunan ürünlere yönelmeye çalışın. Hem yapay hem doğal ışıkta hemen hemen aynı yansımaları ve görünümü sağlayan modeller üzerinden gidebilirsiniz.


Işık ve Mekan Etkileşimi


Doğal ve yapay ışık aynı zamanda mekanınızın genel aydınlatması duvar kağıdı görünümünü farklı yansıtabilecektir. Gün ışında farklı, aydınlatma ürünleri ile farklı bir yansıma yakalanacaktır. Duvar kağıdı seçimi yaparken ürüne hem gün ışığında hem de yapay ışıkta nasıl durduğuna bakabilirsiniz. Ek olarak artık renkli led aydınlatmaları ev içi kullanımlarında da revaçta olduğu için ışık kullanımınız duvar kağıdı ile birleştiğinde mekanın etkileşimi değişecektir.


Uygulama ve Bakım Kolaylığı


Artık yeni üretilen duvar kağıdı modellerinde hem uygulaması kolay olan hem de profesyonel destek alınmadan da yapıştırılabilecek ürünler üretilmektedir. Kolay uygulanabilip çıkarılabilen özelliğe sahip olan duvar kağıtlarının bakımı ve temizliği de kolay olmaktadır.


Stil ve Mekan Bütünlüğü


Dekorasyon stiliniz mekanınızın bütünlüğünü oluşturur. Modern, luxury, klasik ya da İskandinav! Tüm dekorasyon stillerine uygun olarak üretilen duvar kağıdı koleksiyonu mevcuttur. Mekanın bütünlüğünü bozmayıp oluşturduğunuz stilin dokusuna hizmet eden modellerle eşsiz bir uyum yakalayabilirsiniz.


Salon Duvar Kağıdı Dekorasyon Fikirleri


Odanızın rengini baz olarak bu temel bilgi üzerinden gidebilirsiniz. Düz renk duvar kağıdı uygulamaları modern evler için ilk tercih edilen ürünler arasındadır. Desenli, dokulu ya da parlak duvar kağıtları ile de lüks bir salon dekorasyonu havası yaratabilirsiniz.


Tek Duvar Vurgusu ile Derinlik Oluşturma


Özellikle küçük salonlarda tercih edilebilecek olan tek duvar vurgusu, tek duvara kağıt uygulaması ile mekanınızda derinlik ve karakteristik bir duruş oluşturabilirsiniz. Üstelik tek duvara uygulayacağınız kağıt deseninde ya da renginde dilediğiniz gibi cesur da davranabilirsiniz.


Doğa İlhamlı Tasarımlar


Son dönemlerde özellikle bitki ya da animal desenli duvar kağıtları hem eve naturel bir hava taşırken hem de estetik bir doku katıyor. Bitki desenli duvar kağıtları İskandinav dekorasyonlarda çok iyi dururken, animal desenli duvar kağıtları ise luxury tarzda evlere çok yakışıyor.


Sanatsal Dokunuşlarla Kişiselleştirme


Sanat eserlerinden ilham alınarak üretilen duvar kağıtları aracılığı ile evinize sanatsal bir dokunuş getirebilirsiniz. Ünlü ressamların tablolarından ilham alan duvar kağıtları ile evinizi küçük bir sanat galerisi haline getirebilir ve enerjiyi tek bir adımda, bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Kendi çiziminizi duvarınızda sergilemek isterseniz, özgün ve kişiye özel olarak basılan duvar kağıdı yapan firmalardan sipariş verebilirsiniz.
CaddeYıldız Mobilya CaddeYıldız Mobilya CaddeYıldız Mobilya
07.05.2024
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.